Unite te invită să sărbatorești 25 de ani de independență printr-un maraton de 25 de km prin Codrii Moldovei.

Pe 27 august, de ziua Independeței Republicii Moldova descoperă locațiile care reprezintă patrimoniul unic al țării, prin participarea la maratonul Eco Run Codrii Moldovei. Traseul maratonului, format din 25 de km va traversa Codrii, Rezervația „Plaiul Fagului”, Dealul Bălănești, izvorul și Lunca Bâcului. Este o combinație deosebită dintre sport și priveliști unice.

Cursa de alergat va începe și se va încheia în localitatea Milești din raionul Nisporeni. Traseul va cuprinde un punct deosebit prin priveliștea pe care o oferă precum și pentru dificultatea de a-l atinge pentru că este cel mai înalt punct din țară. Este vorba despre Dealul Bălănești, aflat la altitudinea de 429 m deasupra nivelului mării. Participanții se vor putea bucura de atmosfera și priveliștea încîntătoare a Codrilor avînd posibilitea de a petrece o noapte într-o zonă de camping special amenajată. Suplimentar , participanții vor avea parte de instrucțiuni și de start-kit-uri.

Unite susține evenimentele care promovează valorile culturale precum și localitățile remarcante din țară. Cîștigătorii cursei vor beneficia de premii speciale din partea Unite .

Maratonul demarează la ora 10.00 pe data de 27 august, iar înregistrarea pentru participare poate fi realizată pe www.ecorun.md