Despre Companie

Despre Companie

 
2007

 

 • Unité este primul operator de comunicaţii mobile, lansat pe 1 martie 2007 de către operatorul naţional din Republica Moldova, Moldtelecom, în standard CDMA 2000 cu frecvenţa de 450 MHz. Încă de la începutul activității pe piața de telecomunicații din ţară, Unité a fost operatorul care a venit cu cele mai generoase oferte, orientate să satisfacă pe deplin necesitățile clienților prin oferirea de servicii calitative la cele mai avantajoase prețuri. Analizând atent toate nevoile de comunicare, Unité a elaborat cele mai avantajoase oferte care să se potrivească perfect cu stilul de viaţă al oricărei persoane şi în premieră pe piaţa Moldovei oferă transmiterea de voce precum şi cel mai rapid Internet mobil la viteză de până la 2,4 Mbps prin tehnologia EV-DO.
2010

3G

Unité evoluează spre un nou standard de comunicare – standardul UMTS şi pe 1 aprilie lansează reţeaua 3G/UMTS pentru internetul mobil la o viteză de până la 14,4 Mbps, care ulterior va putea fi mărită până la 21 Mpbs.
1 mai 2010 devine una dintre cele mai memorabile zile, Unité trece la o nouă etapă de dezvoltare a comunicaţiilor mobile în întreaga ţară şi devine operatorul cu cea mai mare reţea de generaţia a treia din Republica Moldova care lucrează în standard UMTS. 

2013

HSPA+

Unité a îmbunătățit reţeaua sa 3G/UMTS prin evoluţia tehnologică a standardului spre HSPA+ (Evolved High-Speed Packet Access), disponibil pentru orice utilizator cu telefon 3G activat, oferind viteză de până la 42 Mbps şi acoperire naţională. Noua tehnologie poate fi comparabilă cu rețelele 4G/LTE, ce permite o rată de transfer a datelor mai mare şi mai constantă.

2015
 • 4G+

 • În anul 2015, Unité a realizat un salt tehnologic, lansând rețeaua LTE 4G+ cu o viteză de acces la internet mobil de până la 175 Mbps. Viteza 4G+ le face clienţilor mult mai confortabilă utilizarea serviciilor cu care s-au obişnuit. Aceștia pot descărca şi încărca fişiere de mari dimensiuni, realiza video conferinţe, asculta muzică online, privi filme în calitate HD sau 3D, juca online şi utiliza aplicaţiile preferate, toate fără întreruperi într-un timp record.
2016

În 2016, Unite extinde rețeaua LTE 4G+ și asigură acoperire completă în Chişinău, Bălţi, Edineț, Comrat, Ialoveni, Cahul, Hâncești, Rezina, Soroca, Ungheni, Vulcănești și Ceadâr-Lunga.
În același an lansează proiectului Biblioteca Smart, prima Bibliotecă mobilă din țară, care oferă posibilitatea celor pasionați de lectură să poată avea cartea preferată mereu în buzunarul său. În prima etapă a proiectului, a fost creat un spaţiu interactiv cultural, într-ul loc disponibil tuturor, cu acces gratuit la bookstand-urile cu o colecţie impresionantă de peste 500 de carţi electronice, în aer liber. 

2017

În anul 2017, Unite lansează aplicaţia mobilă MyMoldtelecom pentru dispozitivele cu sistemele de operare Android şi iOS care permite gestionarea mai eficientă a serviciilor Unite, disponibilă oricând şi de oriunde. Aplicaţia mobilă MyMoldtelecom, oferă acces independent şi direct din telefon sau tableta, la datele serviciilor utilizate - la balanța contului, traficul de internet, minutele și SMS-le disponibile. În plus, din aplicaţie poate fi vizualizat planul tarifar, gestionată ierarhia, văzute informaţii din ultima factură, pot fi activate şi dezactivate opţiuni şi servicii suplimentare, precum şi gestionate serviciile Roaming, UniteTalk şi Multiscreen Go.

Tot în 2017, Unite a lansat serviciul 4G pentru abonaţii Prepay. Fără contract şi abonament lunar, utilizatorii beneficiază de Internet mobil la viteză de până la 175 Mbps în aria de acoperire 4G+.

Команда

Motive să alegi Unité:

 • 1. Comunici mai mult cu cei dragi, cu cele mai avantajoase abonamente pentru smartphone din ţară, având totul inclus: minute naţionale şi internaţionale, internet trafic, pentru a te bucura mai mult
 • 2. Poţi să navighezi nelimitat pe net, la viteză maximă, cu cele mai generoase abonamente pentru laptop şi tabletă din ţară
 • 3. Cele mai mici tarife internaţionale spre fix
 • 4. O gamă variată de opţiuni şi servicii suplimentare pentru a putea comunica mai mult
 • 5. Soluţia perfectă atunci când pleci peste hotare – UnitéTalk
 • 6. Program de loialitate
 • 7. Acoperire Unite
 • 8. Cele mai generoase reduceri pentru serviciile Unite
 • 9.  Portare gratuită a numerelor din alte reţelе
 •  

Misiunea Unité:

 • Unité are personalitate şi caracter, exact ca un organism viu care se dezvoltă şi creşte. Valorile şi misiunea Unité se construiesc în jurul comunităţii pe care o formăm împreună cu abonaţii noştri, alături de care creştem şi evoluăm. Misiunea Unité este de a oferi comunităţii sale libertate autentică în comunicare. Zi de zi comunitatea Unité va deveni mai mare, legăturile mai strânse, familiile mai unite, iar posibilităţile mai mari... pentru că, Unité –Uneşte.
 •  

Valorile Unité:

 • Tu  -  Centrul universului Unité eşti Tu şi valorile ce te ghidează în viaţă. Pentru noi contează relaţia cu abonaţii Unité, ea reprezentând valoarea fundamentală a activităţii noastre. Noi lucrăm cu oameni, pentru oameni!
 • Unitate  -  Unité reprezintă Unitate, simbolul armoniei în viaţă. Unité îi face pe oameni să fie mai aproape, îi uneşte şi le oferă condiţii avantajoase de comunicare.
 • Simplitate  -  Sarcina de bază a Unité este de a oferi abonatului nostru soluţii viabile prin tehnologii de ultimă oră, accesibile în orice moment şi oriunde. 
 • Diversitate  -  Unité prin serviciile sale deschide noi posibilităţi de comunicare şi oferă fiecărei persoane şansa de a explora mai mult, de a reuşi mai multe şi de a se bucura mai mult de viaţă.
 • Inovaţie - Prin tehnologia digitală de ultimă generaţie ce o foloseşte, Unité te invită într-o nouă eră a serviciilor şi mijloacelor de transmitere fără fir a datelor.

Onestitate - Echipa de profesionişti Unité apreciază încrederea acordată nouă de către clienţi şi parteneri, de aceea suntem sinceri atunci când comunicăm cu tine.

Comunicarea este primordială, iar cu Unité ai libertate în comunicare. Alege Unité !

Виталий Юрку
Dan Mitriuc
Director General
Unité este operatorul de servicii de telefonie mobilă, parte a operatorului național Moldtelecom care vine mereu cu cele mai generoase oferte pe piață. Astăzi, Internetul este resursa cea mai importantă pentru utilizatorii contemporani și ne concentrăm eforturile să oferim utilizatorilor o experiență inedită în utilizarea serviciilor. De aceea, Unite este operatorul numărul 1 de Internet mobil și este cea mai bună rețea pentru smartphone-uri.