Prima Bibliotecă Mobilă lansată de către Unite este disponibilă tuturor!

Savurează lectura cărților preferate oricînd îți dorești și oriunde ai fi. Acum ai acces la o lista impresionantă de cărți pentru a le citi direct din smartphone-ul sau tableta ta. Unite a lansat „Biblioteca Smart”, primul proiect de acest gen din țară, joi pe data de 19 mai. Evenimentul de lansare s-a desfășurat în scuarul blocului central al Universității de Stat din Moldova, acolo unde este creat acest spațiu intercativ cu bookstanduri și cu acces liber tuturor pasionaților de lectură.

Reprezentanți ai Universității de Stat, ai companiei Moldtelecom, directorul librării Bestseller și zeci de studenți au fost prezenți la evenimentul de lansare a Bibliotecii Smart. Un program special cu concursuri tematice, muzică și premii cu cărți au fost oferite tuturor celor care și-au manifestat activ interesul față de proiect.

Constantin Marin, Președintele Consiliului Științific al Universității de Stat din Moldova „Salutăm orice iniţiativă când este vorba de a apropia studentul şi profesorul de carte. Doresc foarte mult ca să avem parte de carte calitativă şi de foarte mulţi cititori. Lectură plăcută”

Vicol Irina, Specialist Principal PR al companiei Moldtelecom „Proiectul Biblioteca Smart face parte din obiectivele sociale ale companiei care presupun promovarea valorilor culturale, în cazul de față a pasiunii pentru lectură. Într-o perioadă în care tehnologiile avansate sunt parte indispensabilă a activității noastre zilnice, Unite își propune prin acest proiect să readucă cărțile în această activitatea a noastră zilnică ca să poată fi citite de oriunde direct de pe smartphone sau tabletă”

Ion Bargan, Directorul librăriei Bestseller “Misiunea companiei Bestseller este de a perfecționa accesul la cunoștințe, iar prin acest parteneriat cu Unite, facem un pas important. Datorită Bibliotecii Smart, iubitorii de literatură pot descărca cu un smartphone cărțile dorite și să le citească atunci cînd călătoresc în transportul public, se află în rînd la bancă sau, pur și simplu, doresc să petreacă timpul în compania unei cărți”

Biblioteca Smart presupune un spațiu intercativ cultural în care ai 5 Bookstanduri cu o listă de 500 de cărți împărțite pe categorii: acţiune şi aventură, pentru copii, literatură română, literatură clasică, literatură rusă, istorie, romane de dragoste, bibliografii, ale renumitor scriitori internaţionali dar şi autohtoni, în limba română, rusă, engleză, spaniolă, franceză, italiană şi germană.

Fiecare din cei interesaţi şi prezenţi la eveniment au studiat colecţia de cărţi şi au ales să îşi descarce cartea sau chiar mai multe cărţi preferate direct în smartphone.

“ Acest proiect este foarte binevenit în contextul în care astăzi utilizăm permanent smartphone-ul. Acum avem o motivare în plus să citim cărți. Mi-am descărcat cartea “Alchimistul” scrisă de către Paulo Choelho.” Este părera uneia dintre participanții la evenimentul de lansare a Bibliotecii Smart

“ Biblioteca Smart este un spațiu plăcut și pentru socializare. Analizăm lista de cărți, ne expunem părerea față de cărțile pe care le-am citit deja și oferim recomandări celor care nu știu ce să aleagă.” A menționat unul dintre studenții prezenți la eveniment.

“ Am participat astăzi la unul dintre concursuri și am cîștigat și o carte fizică. Este foarte binevenită, acum înainte de vacanță, dar mi-am descărcat și în smartphone cîteva cărți precum: “Moș Goriot”, “Talismanul” și “Slujitorii Morții”.” A menițonat un alt participant la eveniment.

Biblioteca Smart este lansată în prima etapă în scuarul Universităţii de Stat din Moldova, blocul central de pe strada Alexei Mateevici, 60.

Partenerul proiectului este librăria online Bestseller.md